19. elo, 2022

Kesä jo pitkällä

Hei!

No onpa aika rientänyt,  maaliskuussa viimeksi kirjoiteltu blokiin.  Paljon on ehtinyt tapahtua,  Tiuku saanut viimeisen pentueensa huhtikuussa,  ihanat Paavo ja Helmikin jo 4 kk. Paavo sai aivan mahtavan kodin ja Helmi täytti yhden minun unelmistani ja sain omalta kasvatiltani pennun,  eli Sampohan tässä oli isänä,  Helmi niin ihana tyttö,  kiva,  iloinen luonne,  upeat korvat ja lentävät,  hyvällä takapotkulla liikkeet, unelmatyttö=) 

Näyttelyissäkin pienimuotoisesti käyty ja Herttakin kävi junnuluokassa ja hieno tulos JUN EH JUK 3,  karvat olivat juuri lähteneet,  joten tyytyväinen olen tulokseen. Myös Sampo kävi muutamassa näyttelyssä ja luokkasijoituksia sekä ERI tulos,  karvat samaten kateissa. Sampo olisi ollut keväällä loistokarvassa,  mutta en uskaltanut mennä,  kun oli pennut,  että eivät saa pöpöjä. Tenholla vielä näyttely tulossa.

Kasvateista hienon tuloksen toi Hertan sisko Pandora,  joka sai sekä junnusertin että oli ROP junnu. Myös Sampon veli Jalo kävi elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä ja hieno arvostelu tuli sekä EH tulos,  tosi iloinen tästäkin,  sillä Jalo upean näköinen,  ihana pää ja korvat sekä liikkeet,  ryhdikäs olemus,  hieman laiha ja kevyt oli vielä,  eli massaa toivottiin lisää,  muuten kaikki ok. 

Mukavaa loppukesää ja pentu suunnitelmia on taas mietinnässä =) 

11. maalis, 2022

Kevättä rinnassa, ensimmäiset kiurut jo saapuneet

Hei! 

Talvikuukaudet on taas selätetty ja linnuista ensimmäiset muuttajat kiurut ovat saapuneet, myös joutsenet tulivat viereiselle järvelle tällä viikolla. Olemme saaneet nauttia vapaista koirien kanssa 2,5 kuukautta, koska vaihdoin työpaikkaa ja uusi työ alkaa ensi viikolla. Jänittävää on lisäksi tiedossa, kun odotellaan kohta tietoa, saadaanko vauvoja tälle keväälle. 

Mukavasti on mennyt ja koirilla on kaikki ollut hyvin ja ovat olleet terveinä. Korona on myös helpottamassa, joten koiranäyttelyiden suunnittelua voi alkaa tehdä. Kuvassa meidän Sampo eli Summerway's Kiss From Blue Galaxy Soulman, joka on terve poika lonkat A, kyynärät 0 ja silmät cea terveet, plakkarissa on myös jo verasert. Mukavaa kevättä kaikille ja aurinkoisia päiviä. 

Kevätterveisin 

Hanni-Maria 

 

20. tammi, 2022

Mennään jo vuodessa 2022

Hei!

 

Kylläpä loppuvuosi 2021 meni hurjaa vauhtia ja olemme jo vuoden 2022 puolella. Yksi syy on ollut varmaankin korona, joka vienyt monin tavoin voimia sekä asiakasmäärät ja haasteelliset asiakkaat Omnialla, jossa olen tehnyt töitä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten aikuisten kanssa kuntouttavassa yksilövalmennus työssä. Koirarintamalla ollut rauhallista ja pääasiassa nautittu pitkistä lenkeistä ja yhdessäolosta etätöiden myötä. 

 

Hertta täyttää kohta vuoden ja terveystarkastukset tulossa helmi-maaliskuussa. Näyttelyitä on suunnitteilla vasta huhti-tokokuussa, jos tuo koronatilanne sallii. Pentusuunnitelmia on myös keväälle, ainakin Mannaa koitan astuttaa, joskin Manna jäänyt viime astutuksesta tyhjäksi, joten jännittää miten nyt keväällä käy. Sampolla olisi myös tarkoitus astuttaa yksi tyttö, jos juoksut nyt sitten miten tulevat.

Mukavaa on nyt se, että minulla on 2 kuukautta vapaata ja aikaa hoitaa omaa jaksamista ja terveyttä. Ehkä näin 38 työvuoden jälkeen on oikeus nauttia hetken vapaudesta ja siitä, että voi kerrankin mennä ihan omaan rytmiin ja ilman tilivelvollisuutta kenellekään. Joten vapautta nyt tälle keväälle tiedossa ja kunnon koiralenkkejä.

Mukavaa Uutta Vuotta 2022 kaikille toivottaa koko Summerway's poppoo!!!

 

2. elo, 2021

Hienoja uutisia 2021 kesänä

Taas on vierähtänyt monta kuukautta, että blogiin on ollut aikaa kirjoittaa. Tiukun ja Tenhon pennutkin matkasivat maailmalle huhtikuussa ja viimeiseen saakka mietin kahden pennun jättämistä kotiin, lopulta Pandora eli Summerway's Miracle of Life Sapphire Angel matkasi ihanan tutun ja kasvattajan luo. Pandoralla ihan luksuselämä ja pääsee myös näyttelyihin, joten päätös oli oikea. Kotiin jäi kasvamaan ihana trikkityttö Summerway's Miracle of Lovestar Ruby Angel, jonka kanssa on ehditty käymään jo Uudenkaupungin Match showssa heinäkuussa ja hienosti tuloksena punaisten 3. Hienosti tyttö esiintyi ja käytiin myös kahviossa tätini kanssa, joten Hertalla oli mukavia uusia kokemuksia. 

Toinen upea tapahtuma oli viime viikolla 31.7., kun Sampo eli Summerway's Kiss From Blue Galaxy Soulman sai hienon ja ensimmäisen tuloksen AVO luokasta Luumäellä, tuomarina Paavo Mattila, VARASERT, joka iloisesti yllätti, olimme hakemassa SA:ta, joten tavoitteet ihanasti ylittyivät. Myös tämä reissu oli ihana, Sampo kaikkialla käyttäytyi hienosti, niin näyttelyssä kuin Svinhufvudin Kotkaniemen alueella kahviossa ja puutarhassa. Vielä on näyttelyitä tulossa, joten jännitettävää riittää! Lomaakin vielä jäljellä 2 viikkoa😁

Mukavaa kesän jatkoa! 👍🌞💖


 


 

17. maalis, 2021

Tiukulle ja Tenholle syntyi pentuja 30.1.2021

Hei!

 

Onpa taas aikaa ehtinyt kulua, kun viimeksi kirjoittelin blogiin. Ihania uutisia on tietysti Tiukun ja Tenhon hurmaavat tehotytöt, joita syntyi 1 x bluemertyttö ja 3 x trikkityttö. Kaikki ovat ihanan energisiä ja toisaalta sydänkäpysiä suloisuuksia, joista ainakin yksi trikkityttö Tiaran sijalle jää  kotiin. Bluemerletytöllekin olisi upea koti, mutta vielä mietittävää riittää, josko itse pidän tai sijoitan tämän ihanuuden. Kaikille on siis jo ihana ja turvallinen, rakastava koti tiedossa.

Mannalle ja Tiukun pojalle Jekulle on kesäksi suunnitteilla myös pentuja. Odotan tästä todella paljon upeita, kauniita, hyväluonteisia ja terveitä pentuja. Joten jännää on vielä tiedossa kesää odotellessa.  Kaikki muut koirat voivat hyvin ja tosiaan Sampollekin vahvistui hienot terveys- ja näyttelytulokset viime syksynä, joten voin olla todella tyytyväinen tällä hetkellä.

Myös Hattaran lonkat kävin uusintakuvaamassa Ventelällä ja hänen arvionsa oli B/C, joten kuvia en uudestaan sitten lähettänyt, koska aiempi tulos oli C/C, eli C lonkat joka tapauksessa. Molemmissa lonkissa hieman matala lonkkamalja ja toisessa lonkassa saisi olla aavistuksen verran enemmän lonkkamaljaa, sen vuoksi C toinen lonkka, joten ei suurempaa haittaa, mutta maksimissaan Hattaralla teetän yhdet pennut, perusteena ihan hienot näyttelytulokset, molemmilla kerroilla luokkasijoitus ja Hattara on muuten polvet ja kyynärät terveet sekä silmät CEA-terveet, joten ehkä yksi pentua voisi olla kyseessä. Sulhokin on jo varattu. Mahdollisesti syksyllä tämä pentua suunnitteilla.

Mukavaa kevättä kaikille!