Kennel Summerway's yli 30 vuotta!

Kennelin alkutaipaleen historiassa tärkeät päivämäärät ovat olleet:

1. Ensimmäinen pentue 13.3.1982 (englanninspringerspanieli)

2. Kasvattajasitoumus vuonna 24.3.1982

3. Kennelnimi hyväksyttiin Kennelliitossa 1.9.1983

4. Ensimmäinen Summerway's kennelin nimen omaava pentue 22.4.1984.

 

Aloitimme äitini Leila Salon kanssa yhteisesti kennelitoiminnan englanninspringerspanieleilla ja myöhemmin mukaan tulivat myös cavalierkingcharlesinspanielit. Äitini kuoleman jälkeen 2005, aloitin kasvattamaan pk collieita ja ensimmäinen colliepentueeni syntyi 2006, josta minulle jäi kotiin yksi uros Sulo eli Summerways Galaxy Blue Boy, josta tuli kennelimme ensimmäinen kansainvälinen muotovalio, titteliltään C.I.B & FI MVA & EE MVA & LV MVA & BALTV-07. Ensimmäinen collieni oli Littlelook Ideal Melody, joka oli myös Sulon äiti. Collieita meillä on kotona ollut sittemin yksitoista kappaletta. Collieiden oheen tulivat myös katalonianpaimenkoirat ja ensimmäinen katalani oli nimeltään Siniusvan HIllankukka. Kaiken kaikkiaan kataloita meillä on ollut neljä. Tosca eli Santtulan Nonstop, jonka kanssa ehdin kiertämään paljon näyttelyissä (Sulo myös mukana) ja Toscalla onkin komea titteli C.I.B. & POHJ MVA & FI MVA & SE MVA & NO MVA & LV MVA & EUJV-06 & V-07 & BALTV-07. Toscan kahdesta pentueesta kotiin on jäänyt kaksi pentua FI MVA & NO MVA & JV-08 & V-08 Santtulan Orvar ja oma kasvatti FI MVA Summerway's Ideal Solana. 

Koirien kanssa olen harrastanut mm. näyttelyitä, jäljestystä, tokoa, metsästystä, hakua, agilityä ja paimennusta. Olen myös ollut koiryhdistyksissä tokokouluttajana sekä hallituksen jäsenenä että myös näyttelyissä kehäsihteerinä. Koiraharrastus on ollut koko ikäni rakas harrastus ja oikeastaan tärkeä osa elämääni ja hyvinvointiani. Olen myös saanut paljon ihania koiraystäviä harrastusten kautta ja hyviä kasvattajia, joiden kanssa olen tehnyt yhteistyötä kuten Santtulan, Gosilandias, Roxier's, Dispiritos, Snowpaw, Windy Forest's ja Of Skyway. 

Tärkeintä kennelin toiminnassani on mielestäni olleet terveet, tasapainoiset ja hyväluontoiset koirat, joiden kanssa olen voinut harrastaa monipuolisesti. Kasvattajana pidän tärkeänä, että kasvattamani pennut ovat mahdollisimman terveitä ja rodulle ominaisia ja että pennut saavat mahdollisimman sopivan ja hyvän kodin. Tärkeänä koen myös, että pennut pääsevät ainakin kerran näyttelyyn/match show:n sekä paimennukseen, jotta saan pennuille yhden laatuarvostelun ja jotta pentujen taipumus paimennukseen ilmenisi. Pennut pääsevät uuteen kotiin sirutettuina, lääkärin tarkastamina ja mukanaan pentupaketti ja pentuvihko. Uudelta pennun kodilta toivon/velvoitan sitoutumista viemään pennun lonkkakuvaan, koska se on tärkeä tieto kasvattajalle kuin myös uudelle perheelle koiran terveydestä. Suosittelen myös silmien ja polvien sekä kyynärien tarkastusta. Terveys on mielestäni yhtä tärkeä kuin hyvä luonne, sillä siten voi parhaiten taata pennun onnellisuuden uudessa kodissa.