Uusi hurmaava perheenjäsen Aarre

Aarre, Windy Forest's My Wildest Dream

(s. 27.7.2022)

Silmät: CEA terveet

Isä: Windy Forest's Unreal Dream (2 x SERT, silmät, lonkat ja kyynärät terveet)

Äiti: Windy Forest's Sweet Blue Devil (3 x SA, silmät CEA, CRD/CH, kyynärät ja lonkat terveet)

Aivan upea luonne pojalla, leikkisä, utelias, luoksepäästäva ja kuitenkin ihana rauha leikeissä. Rakennetta olen ihaillut päivittäin, kaunis =)

                                                            

Helmi - Tiukun ja Sampon pentu - meidän uusin perheen jäsen

Helmi, eli Summerway's Nostalgia Dream Glamour Queen

(s.12.4.2022)

Silmät: CEA Terveet

Isä: Summerway's Kiss From Blue Galaxy Soulman (Silmät, lonkat, kyynärät terveet)

Äiti: Dispiritos Leah Louise a'flyin (Silmät, lonkat, kyynärät terveet)

 

Helmi on nimensä mukaan Helmi, iloa pursuva, todellinen pomppumaisteri, rohkea ja tervepäinen ja -hermoinen, joka ei pelkää liukkaita lattioita eikä imuriakaan=). Odotamme tältä tytöltä uusia unelmien täyttymyksiä. 

Olimme ensimmäisessä Match Showssa kävimme 18.9.2022 Järvenpäässä ja ihana yllätys tuli kun Helmi voitti sinisten ryhmän (26 koiraa) ja tuli siis ryhmävoitto sekä 4. sija koko Match shown tuloksena (n. 100 koiraa). Ihanaa oli nähdä myös rakasta ystävää, jälleen hauska päivä =)

 

Hertta - Tiukun pentu, meidän sydänkäpynen

Hertta eli Summerway's Miracle of Lovestar Ruby Angel

(s. 30.1.2021)

Lonkat: A / A

Kyynärät: 0 / 0

Polvet: terveet

Silmät: CEA terveet

Isä: Windy Forest's Touch of Love (Silmät terveet, B/A lonkat, kyynärät 0/0)

Emä: Dispiritos Leah Louise a'flyin (Silmät CEA-terveet, A/A lonkat, kyynärät 0/0, polvet 0/0)

 Leikkiä täynnä oleva iloinen ja fiksu tyttö on tämä meidän uusi perheenjäsen. Niin onnellinen tästä aarteesta ja odotan ilollla tulevaa, tämän huumoritytön kanssa, jolla on äitinsä älykkyys ja isänsä harkitsevaisuus sekä leikkisyys tulee molemmilta vanhemmilta🤗💖

Kävimme Uudessakaupungissa harjoittelemassa Match showssa ja tuloksena oli upeasti punaisten 3. Hieno matka kaiken kaikkiaan tätini Anjan kanssa, Hertta sai paljon kokemuksia lisää vilkas ja hieno kahvila ja tietysti itse show. Hyvältä näyttää💖

 

1. näyttelytulos Helsinki 21.8.21 tuomari Niina Janger PPEK 1, KP, ROP!!! Arvostelu: 6,5 kk. Hyvät rungon mittasuhteet, Hyvä pään pituus, kauniit tummat silmät, kaunis ylälinja, hieman kokematon käsittelyyn, kaunis ylälinja ja häntä, ikään sopiva runko ja raajaluusto, tasapainoiset kulmaukset takaa, hieman niukemmat edestä, liikkuu hyvällä sivuaskeleella, kaunis sivukuva seistessä, hyvä ja syvä musta väri. Reipastui kehän edetessä.

Kyllä täällä ollaan onnellisia ja vähän tällaista tulosta hieman epäilinkin, mun kullanpuppeli Hertta

  2. Orivesi 2.7. 2022, tuomari Helen Tonkson, Viro JUN EH JUK 3!!! (vähän karvattomana, siihen nähden hieno tulos)

1,5 years old, Correct in type, Feminin head, Correct ear carriage,Good front, feet, ribcage and topline, correct angulation and tail carriage, Stability in movements, Good condition.

 

Sampo - kullanmuru ja oma kasvatti

Sampo eli Summerway's Kiss From Blue Galaxy Soulman (s. 5.2.2019)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Silmät: CEA terveet (puolikas rihman häive)

Isä: C.I.B. & FI & EE & LV MVA Roxier's Blue Maxson, 
(Silmät terveet, A/A lonkat, kyynärät 0/0, luonnetesti 157)

Emä: Dispiritos Stara la Mancha, 
(Silmät terveet, A/A lonkat, kyynärät 0/0, polvet 0/0)

 

Ihana hassuttelija ja iloinen bluemerlepoika, joka tuonut jo nyt iloa tullessaan paljon iloisella ja leikkisällä luonteellaan. Onnellisia ollaan täydellisestä pakkauksesta, jolla upea Samu ja sydänkäpynen Tiara vanhempina. Paljon odotamme tulevaisuudelta!❤ Sampon luonne on jotakin aivan upeata, leikkisä, hyvän itsetunnon omaava, aktiivinen ja toisaalta ihana kainalokoira ja äitinsä kaltainen sydänkäpynen, eikä ulkonäkökään hassumpi. Tulossa vielä muutama näyttely. Kävimme kesäkuussa Match Show leikkimielisessä kisassa Lohjalla ja tuloksena oli punainen. Ennen kaikkea hienosti suhtautui ihmisiin ja toisiin koiriin! Koronasta huolimatta pääsimme osallistumaan kahteen näyttelyyn ja hienot tulokset tulivat, molemmilla kerroilla luokkasijoitus! Kaiken lisäksi saimme loppusyksystä tietää terveystulokset ja mahtavaa oli, kun pojalla silmät CEA terveet ja lonkat A/A sekä kyynärät 0/0, ihan täydellinen poika!

1. näyttelytulos Pori 1.8. tuomari Tenson Helin JUN EH JUK 2! Arvostelussa muun muassa: Hyvä pään pituus, hyvät korvat, hyvä ylälinja, runko kehitysvaiheessa, hyvä häntä, riittävä merle väri ja liikkuu riittävällä askeleella.

2. näyttelytulos Porvoo 12.9. Tuomari Pirjo Aaltonen ja tulos NUO ERI NUK 3 ja arvostelussa muun muassa: Hyvänrunkoinen ja -luustoinen mittasuhteiltaan sopusuhtainen uros. Selvä sukupuolileima, oikein asettuneet , kevyesti taittuneet korvat, hyvä eturinta ja kulmaukset, hyvät sivuliikkeet

Hieno alku näyttelyille! Olen todella iloinen tuloksista ja ihanaa oli pojan kanssa olla näyttelyssä tulee vanhempiinsa, fiksu ja älykäs!

UUSI NÄYTTELYTULOS 2021

3. Luumäki 31.7.21 arvostamani Paavo Mattila

AVO ERI, AVK 2, SA, PU 5 ja VARASERT!

Erinomainen uros, hyvämallinen pää, hyvät korvat, kaunis kaula, erittäin hyvä runko, hyväasentoiset raajat, hyvälaatuinen karvapeite, liikkuu hyvin, miellyttävä käytös 🤗💖

Sampon ja mun reissu oli kyllä niin kiva, on se ihana matkakumppani, kaikki käy ja kaikkialla on helppo mukana, niin auto, kahvila kuin hotellikin ja tietty näyttely... Käytiin ihailemassa myös Svinhufvudin Kotkaniemeä ihanan ystäväni Tatianan kanssa, hieno reissu kaiken kaikkiaan🤗💖 

 UUSI NÄYTTELYTULOS 2022!!!

 4. Porin näyttelystä 30.7.2022 tiukahko tuomari tämäkin (jakoi rutkasti EH ja myös H ja Eva tulos) Mijatovic Jadranka, Kroatia 

  AVO ERI AVK 4 (11 avourosta)!!!!

  3 years old Excellent type, size & bones, Good lenght of head, Fine in foreface, Well arched neck, Good topline, Well angulated, Moves well.

 

 

 

 

 

 

Tenho - Perheemme suukkopoika

Tenho eli Windy Forest's Touch of Love (s. 20.3.2018)

Lonkat: A/B

Kyynärät: 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

Isä: Trust me Fantazija (Silmät terveet, ripsi ja lonkat B/B, kyynärät 0/0)

Emä: Veralan Julia Roberts (Silmät terveet, ripsi ja lonkat A/A, kyynärät 0/0)

Ihana suukkopoika, tutkija ja pohdiskelija sekä kaikkien kaveri🙂.  Tenhon takaa löytyvät Sulon isoisät eli Zinnia's the Original ja Roxier's Bluexam sekä Ihailemani Sinisilkin Leviathan, jonka upeat liikkeet ovat myös Sulolla sekä näyttäisi olevan myös Tenholla. Joten pieni pala Suloa on Tenhossa ja paljon muitakin hienoja koiria kuten Windy Forest's Great Blue Love ja ihailemani Pandarellan Gigolo.

 Näyttelytuloksia:

1. Turku 15.6.2019, tuomari Zake Ligita, Latvia, JUN EH/2

Strong maskulin male, strong skull, ear carriage correct, could have better stop, bit soft topline, broad body, correct angulation, needs stronger hind legs and ring training.

2. Porvoo 3.8.2019, tuomari Zizevskis Igoris, Liettua JUN ERI/2

Good type, size and proportions. Strong bone and body.Typical head. Strong neck, level topline. Volume in chest. Correct limbs. Good movement.

3. Hyvinkää 19.9.2021, tuomari Erdos Laszlo, Unkari

AVO ERI, AVK 2, SA, PU 3, VARASERT

Good quality head. Good proportions. Ears well carried. Good movements. Good presentation. 

Niin iloinen Tenhon tuloksesta! Viime vuonna ei koronan takia päästy näyttelyyn, eli hieman oli jännitystä miten poika muistaa näyttelytouhut. Hienosti meni kaikki ja Tenho esiintyi mallikkaasti. Kävimme myös Saaren kansanpuistossa ja ihana reitti mun fiksun huumoripojan kanssa. Jälleen yksi ihana päivä muistoihin 🙂

4. Tenholle upea tulos Porvoo 10.9.2022 todella tiukka tuomari Mats Lindborg, Ruotsi  AVO ERI AVK 1 PU 4 VARASERT!!!!

Utmärkt typ och storlek, maskulint huvud av god längd, korrekt bett, mörka ögon väl burna öron, utmärkt hals rygg ock kropp, ganska bra kors, något hög svans, goda vinklar, fria rörelser, vacker päls och färg.

Niin onnellisia ollaan =)

Hattara - rakas, perheemme oma kasvatti

Hattara eli Summerway's Joy of Melody Dream Girl (s. 30.6.2018)

Silmät: ei todettu perinnöllisiä sairauksia, CEA terveet (yksi ripsi)

Lonkat: C/C

Kyynärät: 0/0

Isä: LV & EE MVA Wicani Written in Legend (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0)

Äiti: Dispiritos Leah Louise a'Flyin (silmät CEA-terveet, yksi ripsi ja verisuoni, lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet terveet)

Hattara on todella nimensä mukainen ilon melodia ja unelma tyttö. Ihanan pirteä, iloinen, rohkea pompottelija, joka on kaikkien kaveri. Ihanuus, isolla I:llä. Odotan paljon meidän kullanmurulta tulevaisuudessa.

Turussa ensimmäinen Match show toi tuloksena 3. sijan ja hienosti meni esiintyminen🙂

Näyttelytuloksia:

Turku 15.6.2019, tuomari Zake Ligita, Latvia, JUN EH/2

Femin bitch, could be better balanced. Long neck, strong enough topline. Well developed body, short upper arm, needs better movement, correct temperament.

Porvoo 3.8.2019, tuomari Zizevskis Igoris, Liettua JUN EH/3

Good type, size and proportions.  Enough strong bone and body.Typical head. A bit narrow skull. Strong neck, level topline. Elbows little inside. Good movement.

 

Manna - Perheen ilopilleri ja ystäväkoira

Manna eli Dispiritos When Dragons Whisper (s. 5.10.2017)

Lonkat: A/A

Kyynärät 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Isä: Dispiritos Me And My Dragon (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0) 

Emä: Dispiritos Groovy Black Humps (silmät terveet, lonkat B/B kyynärät 0/0)

 

Ihana ja reipas tyttökoira, joka on Tiaran paras kaveri. Suloinen touhuaja, joka rakastaa ruokaa ja on nopea oppimaan, todellinen suukkokone. Manna on ollut mukana myös työssäni ja aloitellut ystäväkoiran roolia. Hienosti on sielläkin  mennyt ja muutaman perheen lapset ovat Mannaa saaneet oikein urakalla hellitellä. Manna on sijoituksessa Dispiritos kennelistä ja odotamme paljon iloisia juttuja Mannan kanssa. 

Ensimmäinen näyttelytulos Mannalle saatiin

Salossa 26.5.2018 tuomari Dermot Timmins, PEK1,KP, ROP-pentu!!!🙂 

Well presented sable bitch with good outline. Good reach of neck, good ear carriage, correct bite. Color & shape of eye is good, headplains ok. Front & rear ang. good. Exc. lenght of tail and tail carriage. Promising.

 

Tiuku - meidän älykkö, ihmisten tulkitsija ja ystäväkoira

Tiuku eli Dispiritos Leah Louise A'Flyin

(s.13.4.2016)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Polvet: Terveet

Silmät: CEA- terveet, yksi ripsi, yksi rihma PPM

Isä: C.I.B EE & LT MVA & LTV -15, -17 Wicani Dragonsblood (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0) 

Emä: Wicani Petticoats A'Flyin (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0)

 

Hyvän itsetunnon ja vekkulin luonteen omaava söpöliini saapui perheeseemme 16.6.2016 =) Match show:ssa kävimme ja Tiuku sai punaisen. Tiuku oli porukan kuopus, toiset olivat 6 kuukautta vanhempia, joten emme sitten sijoittuneet. Mukavaa oli ja palkintoina saimme kuitenkin herkkuja ja sipulisilppurin. Tiukun kanssa olemme myös käyneet pentukoulutuksissa ja hienosti on mennyt leikit toisten koirien kanssa ja ihmiset ovatkin Tiukulle kovin rakkaita. 

Tiuku on nyt melkein 4 vuotiaana todella fiksu, iloinen ja huumorintajuinen sekä erityisen ystävällinen ja ihmisiä rakastava koira, siis täydellinen ystäväkoira Sulon seuraajaksi. Tiuku on täydellinen aktiivisen, nokkelan ja iloisen luonteensa vuoksi, joten taivas on vain rajana mitä tytön tyllerön kanssa voimme harrastaa. Kävimme tutustumassa Dobo-treeniin, mukavaa olis ja Tiuku nautti ja oli innoissaan 🙂Suunnitteilla rallytoko myös 🙂!

 

Tiukulla ollut myös 3 pentuetta, joissa 7 (Joy Of) ja 9 (Love From) 4 (Miracle of) pentua, joista tällä hetkellä vain yhdellä pennulla CRD, joka sekin eläinlääkärin mukaan peittyvä ja muilla kaikilla CEA terveet silmät, upea tulos mielestäni. Kahdelle urokselle ensimmäisestä pentueestä eli Jekulle ja Romeolle kasvattajalle varaus yhteen pentueeseen ja toisesta pentueesta Jalolle samaten.❤

 

Zorro - englannin tuonti nyt Sulon kaverina vihreillä niityillä

Zorro eli Markenfield's Black Fox (s. 24.5.2007 - k. 23.9.2020)

Lonkat : C/D

Kyynärät 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

Isä: Rifflesearighttoroamovermarkenfield (silmät terveet)

Emä: Markenfield's Russian Silk (silmät terveet)

 

Zorro oli aina iloinen, veijarimainen koira, joka keksi, jos mitäkin hauskoja leikkejä mm. vesikoppeja. Zorro oli aina hyvällä tuulella. Zorrolla on näyttelyistä PU 2, varasert ja myös muita luokkasijoituksia.

Meidän suloinen poika Zorro nukahti syliini 23.9.2020 ja on nyt Sulo kaverinsa luona ikuisilla vihreillä niityillä. Muistan niin, kun pienen pojan hain Harwichin lentokentältä ja kuinka paljon ihailevia katseita Zorro sai sekä  paljon myös rapsutuksia, sieltä meidän yhteinen matka alkoi. Mun enkkupoika ja hassuttelija, niin rakas, valitettavasti takajalat lakkasivat toimimasta, ei ollut vaihtoehtoa.

 

Muistan kun sinut hain
Ja paljon toiveita tulevasta sain,
Pitkän matkan yhdessä teimme
ja paljon kokemuksia matkalla saimme,
Nyt oot siellä taivaiden tiellä 
Ja toivon sulle matkaa lempeintä siellä.
Jää mulle rakkaita muistoja
Ja iso ikävä sun söpöä nassua

 

 

 

Tiara - Söpöliini, nyt koirien taivaassa

Tiara eli Dispiritos Stara la Mancha

(s. 3.12.2016-k.30.5.2020)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Polvet: terveet

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

Isä: C.I.B EE & LT MVA & LTV -15, -17 Wicani Dragonsblood (silmät terveet, lonkat A/A, kyynärät 0/0) 

Emä: Wicani Shameless Beauty (silmät terveet, lonkat B/A, kyynärät 0/0)

 

Tämä tyttö pitää herkuista, joten oppiminen tuntuu olevan leikin tekoa. Myös eläinlääkärissä rokotuksella käynti, meni huomaamatta ohi, kun tyttö pisteli poskeensa namuja minkä ehti! Iloinen, aktiivinen ja leikkisä on tämä meidän uusi söpöliinimme, joka rakastaa Tiukun kanssa leikkimistä. Tiaran kanssa olisi tarkoitus käydä näyttelyissä, mutta voi hänen kanssaan muutakin varmasti harrastaa. Ihana sydänkäpynen, joka omaa kyllä luonnetta ihan mukavasti!

Tiaralla ollut myös pentue, joka syntynyt 5.2.2019, ja jossa 3 bluemerleurosta, 1 bluemerlenarttu ja 1 trikkinarttu ja 1 trikkiuros. Pentueesta jäi kotiin kasvamaan Summerway's Kiss From Blue Galaxy Soulman. Pennuista CEA-terveet 5:lla ja yhdellä eläinlääkärin mukaan peittyvä CH, eli oletus, että aikuisena CEA-terveet silmät kaikilla! Kaikki pennut eläinlääkärin terveiksi toteamat eli purennat, polvet, sydämet jne...Pennut ovat saaneet kaikki ihanat ja rakastavat perheet. Yhdelle urokselle Jalolle kasvattajalta varaus yhteen pentueeseen.

Näyttelyistä arvosteluja... 

Hyvinkäällä 15.7.2017, tuomari Zorica Salijevic  PEK 1 KP ja ROP-pentu!!!!

Well developed puppy. Correct head with good pigmentation. Correct body. Good angulations. Very nice temperament. Very nice presentation in the ring. Tuomari Zorica Salijevic, Ruotsi.

Tampereella 16.9.2017, tuomari Petter Fodstad, JUN ERI JUK 4

9 months, feminine, nice head and expression, nice ears, good neck and topline, good lenght in body, stand well on her feet, A TRUE MOVER! Needs time to mature.

Forssassa 9.6.2018, tuomari Oliveira Rui, NUO ERI NUK 2

Well balance head, acceptable in expression, exc. ribcage, nice silhuette, good shoulders and neck, good hindaction, acceptable in front.

Kyllä olen iloinen tuloksista.🙂 

Valitettavasti Tiara menehtyi 3,5 vuotiaana epäonnistuneessa keisarileikkauksessa ja 2. pentueen pennut menehtyivät. Suuri suru on kennelissämme ja toista samanlaista en tule koskaan saamaan. Minun kukkani, pariisittareni, sydänkäpyseni. Onneksi Sampo on kennelissämme pitämässä yllä Tiaran olemuksen jatkumisesta tulevaisuuden pentueissa. Tiara oli ensimmäinen koira, jonka olen menettänyt alle 10 vuotiaana koko n. 40 vuoden kasvattajaurani aikana.

 

Hetki jolloin kanssasi olla sain
oli unta jo tänään vain.
Rakastan sua edelleen,
ei mikään tule väliimme.
Vaikka kaukana olet tästä lähtien,
sydämessäni paikkasi ikuinen.
Aina kuljet mukanain,
ajatuksissain ja teoissain.

Omalle kukalleni...

 

 

 

Sulo - kansainvälinen muotovalio ja oma kasvatti on koirien taivaassa

Sulo eli C.I.B  &  FI MVA  &  EE MVA  &  LV MVA  &  BALTV-07 Summerway's Galaxy Blue Boy (s. 24.2.2006-k.1.4.2019)

Lonkat A/A 

Kyynärnivelet 0/0

Silmät: ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

LTE: 110 p, laukausvarma, hyväksytty

Isä: C.I.B FIN MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA LVV-05 Zinnia's Miami Vice (silmät terveet, lonkat A/A)

Emä: Littlelook Ideal Melody (silmät terveet, lonkat A/A)

 

Sulo oli komea ja oman arvonsa tunteva meidän perheen KING. Sulo rakasti kaikkia mahdollisia leikkejä pallon noudosta jalkapalloon. Paimennus onnistui Sulolta myös herrasmiehen tapaan. Ihana, elämäni koira! Sulo toimi myös ystäväkoirana sekä nuorten että vanhusten kanssa! 

Sulo nukahti syliini viimeisen kerran 1.4. Suru on musertava...

Sain syliini palan taivasta, 
nyt tiedän mitä kaivata..
Oli aika raskaiden päätösten, 
saattaa sut huomaan enkelten. 
Nyt saat juosta seuraten heitä, 
ei kipu enää elämääsi peitä. 
Suru on suuri ja lohduton, 
mut tiedän - sun hyvä olla nyt on.

(Birgitmummu)

Tuikku - vanha rouva (nyt jo koirien taivaassa)

Tuikku eli Littlelook Ideal Melody (s. 25.5.2002 - k. 18.7.2016)

Lonkat A/A

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

LTE: 86 p, laukauskokematon, hyväksytty

Isä: C.I.B. FIN MVA EE MVA RU MVA V-99 EUV-00 EEV-97 PL&PZSG00 Roxier's Bluexam (silmät terveet, lonkat A/A)

Emä: Littlelook Secret Melody (silmät terveet, lonkat A/A)

 

Tuikku oli kaunis ja rauhallinen koira, joka oli myös ihanteellinen kolmen pentueen äiti. Tuikku toimi mm. lasten vastaanottokodissa ystäväkoirana. Näyttelyissä Tuikku menestyi hienosti ja Tuikulla on lukuisia luokkasijoituksia sekä 4 x varasert ja 2 x sert, paras tulos on ollut AVO ERI, AVK 1, PN 1, SERT ja ROP eli rotunsa paras. Upea ja hieno koira, joka oli aina terve.

Säde - oma kasvatti (nyt jo koirien taivaassa)

Säde eli Summerway's Glamour Melody (kuvassa vasemmalla) (s. 24.2.2006 - k. 26.9.2016)

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

LTE (luonnetesti): 155 p, laukauskokematon, hyväksytty

Isä: C.I.B FIN MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA LVV-05 Zinnia's Miami Vice (silmät terveet, lonkat A/A)

Emä: Littlelook Ideal Melody (silmät terveet, lonkat A/A)

 

Säde oli luonteeltaan pirteä ja toimelias sekä aktiivinen. Näyttelyissä tuloksena on useita ERI-tuloksia ja luokkasijoituksia kilpailuluokissa AVK 2 ja AVK 3 -tuloksia.

 

Taika - Tuikun sisko (nyt jo koirien taivaassa)

Taika eli Littlelook One Melody (s. 4.2.2004 - k. 11.12.2013)

Lonkat B/C

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä sairauksia, terveet

 

Taika oli unelmakoira luonteeltaan ja koira jonka kanssa koulutin kaikki omat pentuni. Taika osasi aina käyttäytyä oikein niin koirien kuin ihmisten kanssa. Taika oli myös aina iloisella mielellä ja keksi hauskoja touhuja sekä jaksoi loputtomiin hakea keppiä. Näyttelyissä Taikaa kuvailtiin mm. eleganttina koirana. Taikalla on useita ERI tuloksia ja luokkasijoituksia. Taika menehtyi 11.12.2013 hieman vaille 10 vuotiaana.