22. marras, 2020

Kohta joulukuu

Kennelissä on ollut nyt rauhaisaa ja juoksuja Mannalle ja Tiukulle odotellaan. Korona on rauhoittanut myös omaa elämänrytmiä ja aikaa lenkkeilylle ja koirille on ollut ihanasti. Pitkä syksyn työrupeama Omnialla on ollut, vaikka asiakkaat ovat ensisijassa hoituneet etänä. Joulun pitkää lomaa ja koirien kanssa pitkiä lenkkejä sekä kepoa odottelen innokkaana sekä toiveikkaana Tiukun mahdollista pentuetta.

Ihanaa Joulun 2020 odotusta kaikille!

Y T Hanni-Maria

18. loka, 2020

Syksy jo pitkällä ja paljon surua kaiken syksyn väriloiston keskellä

On todella ollut vaikea syyskuu, kun kaksi meidän senioria siirtyi koirien taivaaseen. Vielä en ole Tiarasta ja pentujen menetyksestä ehtinyt toipua, kun perään tuli lisää surua. Meidän Zorro eli Markenfield's Black Fox (24.5.2007 - 23.9.2020) lähti Sulo kaverin luo sateenkaaren tuolle puolen. Muistan niin, kun pienen pojan hain Lontoon Harwichin kentältä ja kuinka reipas poika oli ja kuinka paljon saatiin ihailevia katseita ja Zorro sai paljon rapsutuksia, sieltä meidän yhteinen matka alkoi. Zorro sai nukahtaa mun syliini, niin rakas koirani, ei kuitenkaan ollut vaihtoehtoa, kun Zorron takajalat lakkasivat toimimasta. Zorron suloista nassua ja hassua luonnetta jään todella kaipaamaan sekä sitä kuinka Zorro tuli aina lähelle istumaan tai nukkumaan oltiin sitten missä vain.

 

Mun unelmien katala Santos eli FI & NO MVA & JV-08 & V-08 Santtulan Orvar (15.1.2008 - 30.9.2020) siirtyi myös sateenkaaren tuolle puolen.Töiden jälkeen vein colliet lenkille ja sitten oli tarkoitus lähteä kataloiden kanssa myös lenkille, mutta kun menin hakemaan heitä, vain Muusa tuli vastaan ja huutelin Santosta, mutta poika ei tullut ja löysin hänet petiltä makaamasta pötköllään kyljellä ja näytti, että on syvässä unessa, mutta kun menin luo, niin ei ollut elonmerkkiä ja kutsuin pojankin katsomaan ja soitin vielä eläinlääkärille, mutta Santos oli kuollut.... Olen vieläkin shokissa, en keksi muuta kuin sydämen pysähdys tai sitten maanantaina pesun jälkeen huomasin, että vatsa oli normaalia pulleampi ja oli tarkoitus saman viikon perjantaina mennä näyttämään eläinlääkärille tilannetta. Synkeä painajainen tuntuu vain jatkuvan... Ensin Tiara ja pennut, sitten Zorro, tosin Zorron tilannetta jo koko kesä seurattiin, mutta Santoksen luulin elävän vielä pitkään. Muusa eli koko elämänsä Santoksen kanssa, olivat kuin paita ja peppu. Nyt on Muusaa totuteltu collielaumaan ja nyt ollaan vaiheessa, että vähän reilu viikko on kulunut Santoksen kuolemasta ja nyt kaikki muut jo olleet yhdessä, paitsi Tiuku, joka ensi viikolla ohjelmassa. No suunta ei voi olla kuin ylöspäin. 

Toivottavasti joulua kohden olo helpottuu ja uudet suunnitelmat tulevista pentueista tulevat todeksi ja iloisia uutisia on vielä keväällä tulossa.

Hyvää syksyä kaikille!!!

13. elo, 2020

Ihania uutisia Sampolle tänä kesänä!

Hei kaikille!

Tiaran pojalla Sampolla eli Summerway's Galaxy Blue Boy:lla on heinäkuu ja elokuu ollut täynnä mukavia uutisia ja tuonut lohtua Sampon äidin Tiaran menetykseen.

Sampolla terveystulokset olivat ihanteelliset eli puhtaat terveet lonkat A/A ja kyynärät 0/0 ja lisäksi näyttely Porissa oli minulle yhtä juhlaa, kun poika käyttäytyy yhtä ihanasti kuin äitinsä Tiara näyttelyssä ja voin nauttia näyttelyssä olosta ilman stressiä. Tuloksena oli hienosti ensimmäisestä näyttelystä JUN Erittäin hyvä ja JUK 2, joten hienosti myös luokkasijoitus ja huom! kehässä oli muitakin junnuja kuin kaksi ja joku sai pelkän H:n, joten kyllä tuomari arviointia teki. Hienosti poika kehittyy ja tuomarikin tuli vielä kehän laidalle Sampoa kehumaan ja sanoi, että kun massaa tulee, niin erittäin lupaavalta näyttää!

Porin näyttelyreissulla kävimme myös upealla Porin koirarannalla ja Herrainpäivän luontopolulla ja mukavaa oli. kaiken kaikkiaan hieno päivä Sampon kanssa. Nyt sitten syksyä odotellaan ja saadaanko vauvoja syksyllä sekä tietysti vielä muutama näyttely vielä suunnitteilla, miten tuo korona nyt vaikuttaa sitten tuleviin näyttelyihin!

 Ihanaa kesän jatkoa kaikille!!!

1. heinä, 2020

Kesä iloineen ja suruineen

Kolme kuukautta mennyt ja paljon on taas tapahtumia ollut niin iloisia kuin surullisia. Iloa toi tieto, että Tenhon ja Tiaran pennut olivat tuloillaan, mutta monien ikävien asioiden jälkeen synnytyspäivänä ja Evidenssian hyvin ala-arvoisen toiminnan seurauksena menetin sekä Tiaran että pennut. Nyt vasta pystyn kirjoittamaan asiasta ja valitukset ovat menneet eteenpäin Evidenssian toiminnasta, mutta Tiaraa en takaisin saa. Tiara oli upea koira niin luonteen kuin ulkonäön sekä terveyden osalta ja muutenkin ikimuistoinen koira, koska osasi aina käyttäytyä ja näyttelyt olivat yhtä juhlaa Tiaran kanssa. Myös huippuhyvä äiti Tiara oli ensimmäiselle pentueelleen ja hoiti kotona olevaa poikaansa joka ilta ihan viimeisenä eliniltanaan. Kaipaamme kaikki Tiaraa syvästi ja unohtumaton koira hän olikin. En tiedä miten tästä surusta taas pääsee yli. 

 

Kasvattajana tiedän, että tällainen tapaus on aina mahdollinen ja stressi jokaisen pentueen aikana on selvä, neljä kuukautta enemmän tai vähemmän murhetta, joskin tasapainona on se, kun kaikki menee hyvin ja saat seurata pentujen kasvua ja emon huolenpitoa pennuistaan. Hetken jo pohdin koko kasvatustyön lopettamista, mutta Sampon ihana olemus ja se että on Tiaran poika tuo uskoa tulevaan ja vaikka olin päättänyt, että Tiukulla ei pentuja enää tehdä, niin kuitenkin vielä yhden pentueen ajattelin koittaa Tiukun ja Sampon kanssa tehdä ja linjaus upeaan Paddyyn on myös ajatuksena takana. Dispiritos kennelin Sannan  kanssa tätä pohdin ja koska Tiuku on vasta 4 vuotta koitan nyt sitten hieman kauhuissani koittaa, jos tästä tulisi minulle Tiaran jälkeläinen trikkityttö Sampon kautta...tosin eihän sitä tiedä, jos vaikka trikkityttöä ei tulisikaan, mutta suuri toive tästä on. Toivon, että Tiaran elämä jatkuu jälkeläisten kautta... Sampon kanssa vielä terveystuloksia koitetaan saada kesän aikana ja käydä myös näyttelyssä. Match showssa kävimme harkoilla ja yhtä ihana tapaus on kuin äitinsä, pelkkää hyvää sanottavaa reissusta ja punainen nauha =)

Kaikkea hyvää ja ihanaa kesää kaikille kyllä tästä vielä selvitään, kuten hallituskin Koronan takia on tokaissut!

21. maalis, 2020

Kevät 2020 meneillään

Hei kaikille pitkästä aikaa!

Kylläpä aika on kulunut vauhdikkaasti! Ollaan jo 2020 maaliskuussa ja uusia pentujakin suunnitteilla Tiaralle ja Tenholle, saapi nähdä onnistuuko? Kovasti itse odotan, että juoksu etenisi ja päästäisiin tosi toimiin. Odotan aivan ylikauniita ja terveitä sekä hyväluonteisia vauvoja innolla! 

Tiukun pennut lähtivät kaikki yhdeksän palleroa lokakuussa 2019 omiin koteihinsa ja outoa oli, kun tällä kertaa ei jäänyt yhtään kotiin. Kovin toivoin, että kaikki ei menisi kaupaksi, jotta saisin yhden itse pitää. Upea pentue tuli Tiukulta ja Tenholta ja todella vaikea oli luopua kaikista. Kuitenkin minulla on 3 veteraania Zorro (13 v) ja Santos (12v) sekä Muusa (10 v), joiden kanssa haluan nyt viettää rauhassa viimeisiä yhdessäolohetkiä.

Hienosti on nuorten kanssa mennyt eli Sampon 1v, Hattaran 1,5 v ja Tenhon 2 v kanssa. Ovat kaikki hyviä kavereita ja leikkivät kivasti keskenään. Näyttelyt ovat nyt jäissä Korona-viruksen vuoksi, ja Sampon kanssa ei ole päästy treenaamaan näytelyitä ja Match showtkin on peruttu kuukauden ajalta. Toivottavasti päästään kesäkuussa joihinkin näyttelyihin.

Ihanaa kevättä kaikille!!!

Kevätterveisin Hanni-Maria